24 Nisan 2017 Pazartesi

Yurtdışı Temasları

17 Ekim 2016 Pazartesi 14:05 tarihinde eklendi | 998 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi olarak Prof. Dr. Haluk Sungur, Arş. Gör. Adem Ali İren ve Arş. Gör. Yunus Emre Akbay, 11-23 Eylül tarihleri arasında İngiktere ve İskoçya'da üniversitemiz adına çeşitli temeslarda bulunda.

SDÜ heyeti, ilk olarak ülkemizi ve kültürümüzü Londra'da temsil eden Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret etti. Görüşmede ikili işbirliklerinin artırılması adına yapılabilcek ortak projeler, stajyer öğrenci gönderimi gibi konular başta olmak üzere pek çok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi, her yıl dünyanın pek çok ülkesinden gelen üniversitelerin katılımıyla Glasgow İskoç'da gerçekleşen EAIE Dünya Üniversiteler Fuarı'na da katıldı.

Fuarda, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Endonezya, Japonya gibi pek çok ülkelerin üniversiteleriyle çeşitli görüşmeler yapıldı. Erasmus, Mevlana ve ortak yüksek lisans/doktora proğramları konularında yapılabilcek işbirlikleri gündeme alındı

SDÜ heyeti, Oxfort İslami Çalışmalar Merkezi ( Oxfort Centre for Islamic Studies ) ilede bir toplantı gerçekleştirdi.Enstitünün uluslararası anlaşmalar ve işbirliği protokollerinde sorumlu Richard Makepeace ve Araştırmacı Dr. Ahmad Sukker'in katıldığı toplantıda, işbirliği ve doktora sonrası araştırmacı çalışmaları, misafir öğretim üyeliği gibi alanlarda karşılıklı organizasyonlar düzenlenmesi konuları ele alındı.

Erasmus öğrenci ve öğretim elamanı değişim programı çerçevesinde anlaşmanın devam ettiği King's College de ziyarette bulunan SDÜ heyeti, Londra Ortadoğu Çalışmalrı Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Carool Kersten ile de görüşmelerde bulundu.