AIESEC

AIESEC, II. Dünya Savaşından sonra dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Avrupalı öğrenciler tarafından 1948 yılında kurulan gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platformdur. Üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan bu kurum dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur. AIESEC Türkiye ise AIESEC Dünyasında en iyi ve en köklü ülkelerden biri olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir. Türkiye’de darbe zamanlarında bile kapatılmayan 2 kurumdam biri olmuştur (1. Kızılay 2. AIESEC) 2015 yılı itibariyle dünyanın 127 ülkesinde faaliyet göstermekte ve yaklaşık 70.000 üyesi bulunmaktadır.Türkiye’de 1954 yılında faaliyete geçmiş, 13 şubesiyle(Adana,Ankara,Antalya,Bursa,Denizli,Eskişehir,Gaziantep,İstanbul,İstanbul Asya, İzmir,Kayseri,Kocaeli, KKTC-Doğu Akdeniz ) faaliyet göstermektedir.

Fransızca açılımı ‘’ Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales’’ olan AIESEC, Türkiye’de ‘’Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’’ açılımı ile bilinmektedir.

AIESEC’in herhangi bir siyasi eğilimi veya siyasi parti ile bağlantısı bulunmamaktadır. Birleşmiş Milletler ve UNESCO’ya danışmanlık etmektedir. Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur

AIESEC 1948 yılında 7 farklı ülkeden (Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Norveç ve İsveç) gelen üniversite öğrencileri tarafından dünya barışına katkıda bulunmak ve topluma pozitif etki etmek amacıyla kurulmuştur.

AIESEC Raporu için

https://uluslararasi.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/188/files/aiesec-19102017.pdf

Detaylı bilgi için resme tıklayınız;