Batı Akdeniz Üniversiteleri Birliği Koor.

Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği'nin (BAKÜB) kuruluş protokolü imzalandı.

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren bölgedeki kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi vizyonu gereği çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) önerisi ve bölgedeki üniversitelerin rektörlerinin olumlu yaklaşımlarıyla Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği'nin (BAKÜB) kuruluş protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) oluşturduğu BAKÜB’e yeni kurulacak üniversiteler de katılabilecek. BAKÜB protokolü ile, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel üniversiteler arası etkinlikler alanlarında işbirliği ve ortak girişimler hedefleniyor.

BAKÜB protokolüyle üniversiteler arasında ‘Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretimi’, ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim’, ‘Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimi’, ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma-Geliştirme’, ‘Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler’, ‘Öğrenci Konseyleri, Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları’ ve ‘İdari Birim Personeli ve Faaliyetleri’ konularında ortak çalışmalar yürütülecek. Batı Akdeniz’de kurulacak yeni üniversitelerin katılabileceği BATÜB ile oluşan güçbirliğinin bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

PROTOKOL İLE TAÇLANDIRILDI

MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa SAATCI ve AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem CERTEL ile birlikte BAKÜB protokolünü imzalayan SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Antalya, Burdur ile Isparta arasında bir fark olmadığını ve bir bölgenin bir ilin farklı mahalleleri olarak algıladıklarını belirtti. Geliştirilecek tüm sosyo-ekonomik planların bir bütün içinde ele alınması gerektiğini düşüdüklerini belirten Prof.Dr. İBİCİOĞLU, şöyle devam etti:

“Akdeniz, Mehmet Akif Ersoy ve Süleyman Demirel üniversiteleri arasındaki işbirliğinin fiili temelleri daha önceden oluşmuştu. Rektörler olsun, rektör yardımcılarımız, akademisyenlerimiz, personellerimiz olsun kendi aralarında büyük oranda işbirliği yapıyorlardı. Bugün bu işe taç giydirmiş oluyoruz. Bölgemizin en dinamik kurumlarından olan BAKA’nın önerisi ile Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki üniversiteler, işbirliğini en üst düzeye çıkaracak bu birliği kurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Bundan sonra akademik liderlik misyonları çerçevesinde faaliyetlerimizde daha bütünleşik hareket edeceğiz. Belirli projeler etrafında özellikle Batı Akdeniz’i ilgilendiren veya dünyayı ilgilendiren değişik konularda konusunda uzman arkadaşlarımız biraraya gelecekler ve güçlü bir sinerji ortaya çıkaracaklardır. Bir çok projelerde ortak hareket etmeyi, yeniliklerin bölgeye taşınması ve farkındalık oluşmasında üç üniversitemiz liderlik yapacaktır. Sosyal ve ekonomik anlamda akademik liderlik yapacağız. Birlikteliğin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”