Rektörümüzün Mesajı

 

Sevgili Öğrenciler,

Genç bir üniversite olmasına rağmen kısa surede ülkemizdeki sayılı üniversiteler arasına girmeyi başaran Süleyman Demirel Üniversitesi, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanları ve öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ile ülkemizin seçkin yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversitemiz, önemli bilimsel çalışmalara imza atmış; alanında uzman ve nitelikli öğretim elemanı kadrosu ile de kendisi ile aynı yıl kurulmuş diğer Anadolu üniversitelerinden ayrılır.

81 bine yaklaşan öğrenci sayısı, 3000'e yaklaşan yabancı uyruklu öğrencisi. 19 fakültesi, 3 yüksekokulu, 20 meslek yüksekokulu ,6 enstitüsü, 46 araştırma uygulama merkezi, olimpik standartlarda hizmet veren spor tesisleri, AR-GE çalışmaları ve hizmetleri, 2162’si akademik, 1595'i idari personel olmak üzere, toplamda 3857 personeli ile hizmet veren SDÜ, gelecek vadeden bir üniversitedir

Bölgesinde sanayileşmede, tarımsal gelişimde ve teknolojilik alanlarda bir lider pozisyonu üstlenerek birçok değişikliğe ve yeniliğe imza atmış SDÜ'nün kurulduğu 1992 yılından bu yana verdiği mezun sayısı ise 163 bini geçmiştir. Bu rakamlar üniversitemizin Türkiye genelinde tercih edilebilir bir üniversite olduğunun da göstergesidir. Üniversitemiz, bölgesine sunduğu kaliteli yükseköğretim anlayışını, bilimsel etkinliklerin yansıra kültürel ve sanatsal çalışmaları da ön plana çıkararak zenginleştirme hedefindedir. Yılda 1000'e yakın kültürel,  sanatsal ve bilimsel etkinliğin gerçekleştirildiği üniversitemiz, içinde bulunduğu Göller Yöresinin de parlayan bilim ve kültür ışığıdır. Ayrıca SDÜ, Yabancı Diller Yüksekokulu Avrupa Dil Portfolyosuna sahiptir ve öğrencilerine akredite olmuş uluslararası dil pasaportu veren ilk kamu üniversitelerinden biridir. SDÜ öğrencileri, yabancı dil hazırlık eğitimlerini tamamladıktan sonra, uluslararası geçerliliğe sahip dil pasaportuna sahip olmaktadır

SDÜ'nün önemli bir yanı da Erasmus ve Bologna süreçleri, üniversiteler arası yapılan işbirliği protokolleri ve disiplinler arası gerçekleştirilen yurtdışı kaynaklı araştırma projeleri gibi çok çeşitli alanlarda bilimsel atılımlar gerçekleştirmesidir.

SDÜ yenilikçi ekseni çerçevesinde yerele hâkim, ulusalı iyi bilen ama uluslararası düzeyde de atılımlar yapmış bir üniversite olmayı hedeflerken; öğrenci ve öğretim elemanlarının dünyaya açılabilen bireyler olması için değişim programlarının en yüksek düzeyde kullanıldığı bir üniversitedir. Ayrıca SDÜ Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere dünya ülkelerinden öğrenci alan uluslararası bir üniversitedir. Dolayısıyla yabancı uyruklu öğrenciler bu atmosferde asla kendilerini yabancı bir ülkede hissetmeyecekleridir.

İşte bizler,tüm bu özelliklerimizle SDÜ'de bir bilim insanı olmanın sorumluluğu ve birikimiyle, gençlerimizin yeni bir hayata yelken açarken yüzlerindeki gurur, neşe ve umudun hiç solmaması için çalışıyoruz. İnsanlığa, bilime, barışa, uygarlığa ve yeniliğe katkı sağlayacak her projede SDÜ olarak ön saflarda yürümemiz gerektiği bilinciyle de tüm öğrencilerimizi kucaklıyoruz.

 

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Rektör