IAESTE 2024 BAŞVURULARI HAKKINDA

Üniversitemizin üyesi olduğu Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği IAESTE; mühendislik, mimarlık, fen bilimleri ve işletme alanlarında eğitim alan öğrencilere yurt dışında staj yapma imkânı tanımaktadır. Bu kapsamda 2024 yılı staj programı başvuruları, 06 Kasım 2023 (Pazartesi) tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 27 Kasım 2023 (Pazartesi) tarihinde saat 17:00'da sona erecektir. Başvuruların Google Forms platformu üzerinden yapılması gerekmektedir. İlgili Başvuru Linki için tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI

- IAESTE Staj Programına akademik ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan ve en az 2. sınıfta okuyan öğrenciler başvuruda bulunabilirler.

- Sınav yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır. 100 tam not üzerinden 70 puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

Not: YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan birine son 2 yıl içinde girmiş olup 70 ve üzerinde puan alan öğrenciler bu sınav sonuçlarını da kullanabilirler.

IAESTE YAZILI VE SÖZLÜ SINAV TARİHİ: Sınav tarihi, yeri ve saati Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü sayfasında ilan edilecektir.

Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Web sayfası: https://uluslararasi.sdu.edu.tr/tr/

Yayın Tarihi: 23/10/2023